* Raportointiin merkittävä uudistus !

Erotuomariraportointiin ja kurinpitokäsittelyyn merkittävä muutos

Erotuomariraportit sarjaotteluiden osalta tehdään tästä kaudesta alkaen sähköisesti liiton palvelusivustolla. Sarjaotteluiden osalta paperiset raporttilomakkeet jäävät historiaan. Raporttien teko nopeutuu ja tieto rangaistuista pelaajista/toimihenkilöistä automatisoituu, kun raportointi tehdään suoraan tilastoihin merkittyihin rangaistuksiin. Raportit myös ohjautuvat automaattisesti oikeille tahoille ilman yhteystietojen etsintää ja mahdollisuus virhelähetyksiin poistuu.

Edellä mainittu uudistus johtaa nyt myös siihen, että kurinpitopäätökset tehdään samoin samassa järjestelmässä. Tällöin myös kurinpitoprosessi nopeutuu huomattavasti ja samoin järjestelmä lähettää päätökset automaattisesti niille tahoille, joille päätös kuuluu. Jatkossa järjestelmä myös ilmoittaa, mikäli PR ei ole johtanut pelikieltoon, vaan se lasketaan vain käyttäytymisrangaistusten kertymään. Tämäkin uudistus parantaa viestintäämme huomattavasti sekä auttaa seurojen vastuuhenkilöitä työssään, ja vähentää epävarmuutta joukkueen johdossa.

Kolmas uudistus on ehkä se merkitävin, joka toki edellytti edellisten vaiheiden toteutumista. Lähipäivinä julkaisemme järjestelmäämme uudistuksen, jolloin sarjaotteluissa määrätyt pelikiellot automaattisesti myös estävät pelikiellon saaneen pelaajan saamisen ottelun kokoonpanoon. Kauden alussa pelaajan kohdalle tulee teksti pelikiellosta, mutta jatkossa kokoonpanoon saanti estetään kokonaan. Otamme tähän hiukan varoaikaa sellaisten tapausten varalta, joita emme ole osanneet ennakoida. Tällä hetkellä järjestelmää on testattu ja sen pitäisi tunnistaa käytännössä kaikki kimurantimmatkin tilanteet.
Pelaajaa ei saa laittaa kokoonpanoon, jos pelaajan kohdalla on teksti pelikiellosta, vaan jos omasta mielestään on eri mieltä, pelikiellon oikeellisuus varmistetaan liiton kilpailupäälliköltä. Pelikiellosta ja sen kärsimisestä EI KOSKAAN KYSYTÄ EROTUOMAREILTA TAHI KURINPITÄJÄLTÄ, vaan aina sarjan järjestämisestä vastaavalta taholta. Mikäli tätä ei ole tehty, on peluuttaminen yksinomaan joukkueenjohdon vastuulla ja mikäli virheellinen peluutus tapahtuu, todetaan sen tapahtuneen tietoisesti ja tämä otetaan huomioon seuraamusharkinnassa.
Koska järjestelmä jatkossa estää pelikiellossa olevan pelaajan saannin kokoonpanoon, ei kurinpitopäätöksiä enää jatkossa lähetetä kuin ainoastaan rangaistulle pelaajalle/toimihenkilölle, joukkueenjohtajalle ja/tai managerille sekä seuran valmennuspäällikölle. Seuran on varmistettava, että kaikki yhteystiedot löytyvät oikeina järjestelmästämme. Samalla noudatamme myös tietosuojaa vastuullisesti, kun emme järjestelmäkehityksen myötä enää informoi muita sarjan joukkueita mahdollisen vastustajan seurannan tarpeen poistumisen vuoksi.

Neljänneksi järjestelmä tunnistaa jatkossa sarjaotteluiden osalta pelaajan käyttäytymisrangaistusten kertymän sekä asettaa pelaajan kokoonpanossa pelikieltoon samoin jos pelaajan kertymä on täynnä. Samoin järjestelmä tunnistaa ottelun loppuajassa saatujen PR:n automaattiset pelikiellot sekä myös toimihenkilöiden PR:n automaattiset toimintakiellot (tämä toki toiminnassa sitten, kun toimihenkilöt laitetaan tietokannassa kokoonpanoihin, näin ei vielä toimita).  Järjestelmä myös tunnistaa, jos loppuajan PR:stä määrätään erikseen pelikielto, minkä ajan pelaaja on pelikiellossa vaikka olisi jo käsittelyn aikana ollut pois pelistä joko loppuajan PR:n tai kertymän täyttymisen vuoksi.

Tietäen kertymään ja pelikieltojen määräämiseen liittyvät monet variaatiot, otamme siis pelikiellossa olemisen eston käyttöön aluksi vain tekstinä, jotta seurojen avustuksella saamme heti alkukaudesta kiinni mahdolliset logiikkavirheet ja saamme järjestelmän mahdollisimman täydelliseksi mahdollisimman pian.

Harjoitusotteluissa saadut pelikiellot eivät toistaiseksi vielä siirry järjestelmään sarjaotteluihin vaikka pelaajat toki ovat silloin pelikiellossa. Tiedotamme mikäli tämäkin työn alla oleva työkalu valmistuu ajoissa. Lisäksi on muitakin syitä pelikieltoihin (edustuskelvottomuudet yms.) jotka eivät tähän prosessiin integroidu, joten kokonaisuutena järjestelmä ei tarkoita sitä että jos pelaajan saa kokoonpanoon, ettei hän voisi jollakin perusteella olla edustuskelvoton (muualta tullut pelikielto kuten harjoitusottelut, edelliseltä kaudelta kärsimättä jäänyt pelikielto, pelikielto ulkomailta tms., karenssit jne.). Täten jatkossakaan se, että pelaajan sai kokoonpanoon, ei poista joukkueenjohdon vastuuta tietää aina onko pelaaja pelikelpoinen. Mutta tämä järjestelmä edesauttaa varmuutta todella merkittävästi.

LISÄTIETOJA: Kilpailupäällikkö Pirkka Antila, pirkka.antila@finhockey.fi, 0102270201