* Sääntömuutos, TÄRKEÄ !

Tervehdys Kilpatuomari!

Tällä kertaa kirjeen aihe on IIHF:n sääntökirjaan tekemä muutos. Muutos tuli tietoomme yllättäen kauden alkamisen jälkeen. Muutos on sen verran iso ja merkittävä, etenkin niille pelaajille, jotka pelaavat kansainvälisiä pelejä, että päätimme ottaa muutoksen käyttöön myös Suomessa kaikissa sarjoissa mahdollisimman nopeasti. Sääntö on siis käytössä myös mm. kaikissa kansainvälisissä turnauksissa. Sääntömuutos tulee käyttöön maajoukkuetauon jälkeen 7.11.2016 kaikissa sarjoissa, joissa jatkoaikaa pelataan.

Sääntömuutos toi mukanaan myös muutoksen Erotuomarin ohjekirjaan (Case Book), koskien kumoutuvia rangaistuksia.

Tiedote löytyy Erotuomarialueelta kohdasta Kansalliset sääntötiedotteet:

http://tuomari.ning.com/page/s-nt-tiedotteet

Sääntökirja ja Case Book on päivitetty kansallisten poikkeuksien osalta sekä sinne on lisätty englanninkieliseen sääntökirjaan tehty korjaus, joka poistaa ristiriidan sääntöjen 101 iv ja 114 vi väliltä. Päivitetyt kirjat löytyvät Säännöt ja ohjeet sivulta:

http://tuomari.ning.com/page/saeaennoet-ja-ohjeet-1

Tutustukaa päivityksiin ja muutoksiin huolella ja printatkaa sääntökirjan väliin kootut muutokset tiedosto sekä tehkää muutoksista ja kansallisista poikkeuksista merkinnät myös kirjaan.

 

***********************************************

Muutokset kiteytettynä ja yksinkertaistettuna:

***********************************************

• Jatkoajat pelataan 3-3

• Samanaikaiset 2min rangaistukset poistuvat kellosta jatkoajalle mentäessä

Muistakaa myös sääntö, jonka kohdalla käytännöt ovat olleet kirjavia:

Jatkoajalle siirryttäessä (SJL:n sarjoissa), muistakaa myös jatkoaikoja/-erää koskeva tulkinta:

SÄÄNTÖ

62 –JATKOERÄ

i. Otteluissa, joissa voittaja on ratkaistava (ts. tasapeliä ei sallita), ja ottelu on tasan varsinaisen peliajan jälkeen, ottelua jatketaan yhdellä äkkikuolemaperiaatteella pelattavalla jatkoerällä (5, 10 tai 20 minuuttia)

ii. Ennen viiden tai kymmenen minuutin jatkoerää pidetään kolmen minuutin tauko varsinaisen peliajan jälkeen. Jäätä ei kunnosteta ja joukkueet vaihtavat kenttäpäätyjä ennen jatkoerää.

Nauttikaa viheltämisestä ja palvelkaa peliä!

Jere Lahti