* WHL playoff säännöt

WHL Playoff-ottelut alkavat TÄNÄÄN 28.3-2017. Nimeämiset tulevat järjestelmään muiden pelien tapaan.

Playoff-ottelun päätyttyä TASAN, toimi seuraavasti:

1) Tarkista, että joukkueet ovat ENNEN ottelua täyttäneet lapun, missä on järjestykseen merkitty VIISI (5) laukaisijaa.

2) Suorita arvonta välittömästi ottelun päätyttyä joukkueiden kapteenien kanssa. Arvonnan voittanut joukkue saa valita ampuuko ensimmäisenä vai toisena.

3) Voittolaukaukset ammutaan SAMAAN päätyyn.

4) Voittolaukauskisa käydään ”Sudden-death”-systeemillä eli periaatteessa ottelu voi ratketa jo ensimmäisen parin jälkeen, jos toinen tekee maalin ja toinen ei.

5) Jos voittolaukauskisa on viiden laukaisijan jälkeen edelleen tasan, niin aloitetaan UUSI kierros samassa järjestyksessä samojen laukaisijoiden kesken. Suoritusvuoro vain vaihtuu.

6) Pelaaja, joka on nimettynä listalla, ei voi osallistua voittolaukauskisaan mikäli hänellä on rangaistus kesken pelin loppuessa. Tällöin listan seuraava suorittaa ja viidenneksi laukojaksi joukkueen kapteeni nimeää uuden pelaajan.

7) KERRATKAA sääntökirjasta + casebookista voittolaukauskisan kulku ja siinä esiintyvät sääntökohdat (maalivahdin liikkuminen, maali pois paikaltaan, kiekko taaksepäin, spin o’rama, aitiot jne jne).

Toissa kaudella tuli mm. aition häirintä vl-kisan aikana, jonka tuomaristo ratkaisi hienosti oikein, mutta joukkue menetti ko.tempauksellaan jatkopaikan.

Voittolaukauskisassa tuomaristolla on oltava SÄÄNTÖTIETÄMYS hallussa !!!